projectmanagement proces visualisatie

Deze visualisatie biedt een overzicht van de stand van zaken van een desbetreffende project en werkproces. 
  • Dit is een A3/ A2 poster die bij de aanvang van een project  gebruikt kan worden om in een overleg te sparren en om hier aantekeningen op te maken, post it’ s te plakken.
  • Dit is tevens een interface, met verschillende functies, deze zijn hier niet weergegeven. Je kunt per veld doorklikken naar documenten. De status quo op het overzicht wijzigt mee met de wijzigingen in de gekoppelde documenten. Genomen stappen, beslissingen, tussen opleveringen in het proces worden afgevinkt.
 Themaplacemat format ANONIEM II A3-4.jpg
Met Danielle Vogelsang heb ik gewerkt aan een de nieuwe inrichting van onder andere  dossiers om een nieuwe manier van werken mogelijk te maken. Toegespitst op projectmatig OR werk voor de desbetreffende organisatie. Danielle vanuit haar ervaring als ambtelijk secretaris en kennis van de WOR (wet op ondernemingsraden). Ik vanuit mijn kennis van PRINCE 2 (methode projectmanagement) Scrum en Agile. De concept visualisatie is van de hand van Pen Papier Plan.
Uitleg: Projectmatig OR werk vraagt om projectmanagement. Elk themagroep- lid moet zich kunnen richten op de inhoud van het thema. Het archiveren van (achtergrond) informatie blijft een taak van de ambtelijk secretaris, maar de uitwisseling hiervan is geautomatiseerd en de informatie is ook overal en altijd digitaal toegankelijk voor de betrokkenen. Voor de planning ligt er een stevige projectstructuur. Deze is gekoppeld aan de overlegstructuur van de verschillende afdelingen en wordt aan de hand van de lopende themagroepen automatisch geagendeerd. De juiste informatie is beschikbaar en hoeft niet apart gerapporteerd te worden door een projectmanager. De overleggen sluiten aan op de projectfases: doorgaan, aanpassen of stoppen. Het projectproces wordt effectief doorlopen.
Klik voor verder achtergrondinformatie eventueel hier.

Geïnteresseerd in een stevige projectstructuur met een ondersteunende visualisatie voor uw project?
pakuwpen@xs4all.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s