Wat is er nodig voor een (toekomst)plan waar iedereen blij van wordt?

~ klik en zie voor de gratis DoItTogether poster & klik op de afzonderlijke DoItYourself visuals om deze apart te downloaden en te gebruiken >

letterlijke verbeeldingskracht?

~

“Ik ben zelf als conceptueel beeldend kunstenaar begonnen. Ik heb geleerd om de verbeeldingskracht die nog in iemands hoofd zit (samen) letterlijk visueel te maken om letterlijk overzicht te creëren, nieuwe dingen te ontdekken en zo het concept letterlijk inzichtelijk te maken (conceptontwikkeling)

Een geschreven plan wordt een visueel plan waarvan iedereen makkelijk het waarom waarheen kan snappen met een oogopslag . Een transitieplan waarvan men bereid is om het te omarmen. Tegengestelde belangen worden minder scherp.

Ik denk daarom dat je verbeeldingskracht van alle betrokkenen overal èn al veel eerder kan inzetten om tot een gezamenlijk toekomstplan te komen waar iedereen blij van wordt. Let’ s DoItYourself èn DoItTogether“.

Dus… Als je je aangesproken voelt, denk & probeer mee met mijn Pen Papier Plan conceptontwikkeling DIY&DIT~ tool voor wat meer DoItTogether verbeeldingskracht, lijkt me leuk” ~

stap 1

Wat komt er eigenlijk in het plan? Álle belangen verzamelen. Betrek álle betrokkenen hierbij, voor input en maak visueel. Ik heb mijn verbeeldingskracht gebruikt om visuals te tekenen, maar ik mis er uiteraard nog heel veel en sommigen doen er niet toe. Wat denk jij?

stap 2

Ordenen, categoriseren, visualiseren van de startsituatie. Wat hoort bij wie of wat? Wat is de wijsheid van de meerderheid? Wat is de wijsheid van de minderheid? Wat is de wijsheid van de belangengroep zonder (letterlijke) stem? (natuur & milieu). Zie mijn situatieschets, wat denk jij. Klopt die voor jou?

stap 3

Husselen maar & have fun! Niks is te gek ~ Groepeer per belangengroep. Welk letterlijk toekomstplan, waar volgens jou iedereen blij van wordt, tover jij tevoorschijn? Ik ben benieuwd!

stap 4

Zet alle resultaten naast elkaar en raak geïnspireerd door elkaar. Jouw plan zal letterlijk gekleurd zijn, dat is ok, dat betekent dus dat jij een waardevolle bijdrage hebt aan het proces. Dit werkt heel anders dan het verdedigen van je standpunt met woorden, dan blijf je samen vaak langer hangen in tegenstellingen en eerlijk, als het goed is, wil je juist naar een volgende stap met elkaar. Door jouw bijdrage letterlijk zichtbaar te maken kom je samen verder met het smeden van een toekomstplan waar iedereen blij van wordt.

stap 5

Stel plenair het eindplan visueel samen. Hang eerst alle individuele visuele uitkomsten/ toekomstplannen naast elkaar. Hang ook een groot leeg nieuw vel aan de muur, opnieuw plakken en knippen met de visuals en of nieuwe woorden/ visuals.

stap 6

Check! Wordt nog niet iedereen blij van dit visuele toekomstplan? Ga terug naar stap 1. (volg de principes van Deep Democracy van Jitske Kramer hoe dit veilig kan, waarbij álle betrokkenen aan bod komen)

stap 7

Hang dit visuele toekomstplan zichtbaar aan muren die dagelijks zichtbaar zijn, ook digitale muren zoals intranet, desktop etc. Het hoeft niet mooi, maar mag natuurlijk wel, neem hierover anders even contact op. En aan de slag! Door de toekomst letterlijk zichtbaar te maken bestaat deze al een beetje in het hier & nu. Iedereen weet waar dit over gaat en samenwerken wordt eenvoudiger, immers onbekend maakt onbemind. Onzekerheid, letterlijk de ander, het andere niet zien of niet gezien worden, leidt tot tegenstellingen. Tegenstellingen hebben we al, een toekomstplan waar iedereen blij van wordt nog niet~ (Eckhart Tole de kracht van het hier & nu)

van letterlijke verbeeldingskracht naar DoItTogether scheppingskracht~

Heb je andere visuals nodig voor je plan ~> en of laat weten waar jij behoefte aan hebt, Pen Papier Plan laat zich graag inspireren door jou!

Met Pen Papier Plan maak ik namelijk DoItYourself visuals & DoItTogether visuals/ posters. Nu nog even gratis binnenkort nog steeds goed beschikbaar voor een maximum bedrag van een tientje.

Het letterlijk visueel maken van het plan brengt het proces van conceptontwikkeling lekker op gang. Visualisatie geeft letterlijk inzicht voor je zelf en een gezamenlijk toekomstbeeld van het plan, in samenwerking aan het plan.

Ik ga zelf in ieder geval lekker husselen en kom volgend x bij je terug op LinkedIn. Voel je vrij om hetzelfde te doen. Ik ben benieuwd wat de magie van verbeeldingskracht kan brengen. Yeah! ~

~

> geïnteresseerd, nog andere vragen?
neem vrijblijvend contact op
kl hand pen1 uitgeknipt Iphone achtergr leegkopie
penpapierplan@icloud.com
HΔME

Een gedachte over “Wat is er nodig voor een (toekomst)plan waar iedereen blij van wordt?

Geef een reactie