visuele communicatie over lessons learned van het plan,

de voortgang van het plan, de kwaliteit & waarde van het plan etc.

Visuele communicatie is een krachtig middel om in te zetten als je de betrokkenen bij het plan blijvend wil betrekken bij het plan. Vaak geeft het hernieuwde energie die je goed kan gebruiken om van het plan een succes te maken ~

Dit werkt top down, maar zeker ook bottom up blub blub ^

Dus als jij een ondersteunende rol hebt in de uitvoer van plannen of projecten, vergeet dan niet dat ook jij visuals kan inzetten om vanuit jouw rol te communiceren over de voortgang van het plan. Bedenk dat jij letterlijk een goede kijk hebt op die uitvoer en daarmee heb jij automatisch goede ideeën hierover, die zijn waardevol ~ Ook al wordt er misschien niet naar gevraagd. Wat mensen niet zien lijkt voor hen nu eenmaal vaak niet belangrijk en eerlijk dat is best logisch toch?

Visuele communicatie kan uiteraard veel impact hebben! Maar daar hoef jij natuurlijk niet direct voor te kiezen en over het algemeen ondersteunt visuele communicatie met name jouw frisse blik op het proces van binnenuit. Plak visuals in je mails, bij je verslagen, hang ze aan de muur op je werkplek etc.

~ kijk verder op de Pen Papier Plan site voor downloadable visuals voor een overzichtelijk bedrag >

~ of kijk verder op de Pen Papier Plan site als je een kernachtige authentieke visual wil laten maken door Pen Papier Plan >

nog andere vragen?

neem vrijblijvend contact op:

penpapierplan@icloud.com

HOME

Geef een reactie