(P)Ff lekker vrij zijn; een ander kader een ander plan een ander toekomstperspectief ~

~

Ken je dat? Je ben even lekker weg en dingen die anders zo ingewikkeld of onbereikbaar lijken, zijn daar zo gemakkelijk en dichtbij. Wauw wat word ik hier blij van, jij?

… of ervaar jij dit misschien net andersom … Help!

Hoe maak je van onbekend bemind?

Bij elke transitie is het nu eenmaal de vraag hoe dit gaat uitpakken voor jouw de positie en van alle individuen om je heen natuurlijk. En eerlijk, als daar vanuit het huidige perspectief geen winst te behalen is, eerder verlies, dan is het logisch mocht je jouw eigen transitieplan (nog) niet wil omarmen: een ander loopbaanplan als blijkt dat je niet de positie hebt om dingen te veranderen die jij wel veranderd wil zien, een ondernemingsplan als blijkt dat je op jouw positie niet kan neerzetten wat jij wel wil neerzetten, input op een plan op je werk, als je wel de positie hebt om dingen toe te voegen of te veranderen, maar eerder gewoonweg niet bij de creativiteit kwam …

Als je nou het beoogde toekomstbeeld letterlijk naar het hier & nu haalt, dan is het nieuwe toekomstperspectief er al om mee te dealen.

Maar… daar zijn we nog niet, dat komt wel weer bij thuiskomst …

~

Dat je nu zo helder naar “je eigen plan” kan kijken komt omdat je dingen loslaat op vakantie, het kader is anders. Ik adviseer je om daar vooral nog even mee door te gaan deze vakantie en vooral nog geen beslissingen te nemen … “Niet weten” en alles laten langskomen zonder een oordeel, een stellingname, een verplichting naar een ander, een kader, is de ultieme houding om je nog meer te verbinden met je eigen plan en op te laden voor je nieuwe transitieplan. Wees niet bang, je oude plan wacht heus geduldig op jou thuis, de vakantiewijn is heerlijk, de zon is warm, geniet! Eigenlijk ben je gewoon lekker aan het “vakantiemediteren”, Yeah~

Ik ben begonnen als conceptueel beeldend kunstenaar en heb als geen ander geleerd dat creativiteit ontstaat op het snijvlak van orde èn chaos. Het is de “kunst” om de chaos toe te laten.

~

Kom na je vakantie pas “terug” en wees thuis, jouw momentum in jouw transitieproces. Kijk nu met oprechte nieuwsgierigheid naar je oude plan, wat je daar dus gewoon weer terugvindt in alle vormen en maten, en spreek met jezelf af dat alle lichamelijke sensaties, emoties en gedachten hierover welkom zijn, ook de “tegen”reacties uit je omgeving ~

Maar hoe creëer je dan overzicht te midden van al die prikkels?

Als je een visual van het transitieplan op een dagelijks zichtbare plek aan de muur hangt, verdwijnt het niet in een la, om het daar snel weer te vergeten … Tijdens je “vakantiemeditatie” heb je chaos toegelaten. Uit die chaos ontstaat jouw creativiteit om tot nieuwe dingen te komen met een positieve energie. Nu kan je zichtbaar orde gaan scheppen en komen tot een mooi transitieplan, waarbij, eerlijk, ook veel negatieve emoties en gedachten komen kijken… Zichtbaar? Zichtbaar, omdat je zo je verbeeldingskracht in je hoofd gebruikt en omzet naar een letterlijk beeld van jouw toekomstplan op papier. Negatieve emoties en gedachten? Ja die komen van je oude plan, dat je lang heeft gediend. Dit oude plan verdient het om nog een keer aangekeken te worden voordat jij het echt kan loslaten. Zoals gezegd… met jouw visuele plan aan de muur bestaat jouw toekomst al in het hier & nu op papier. Je kan die chaos (inclusief negatieve emoties en gedachten) blijven toelaten, zodat je nieuwe betere inzichten kan integreren, terwijl je de missie van jouw nieuwe plan letterlijk niet meer uit het oog verliest ~

Onbekend, wordt bekend en bekend wordt bemind, dit is jouw transitieplan jij weet waarom jij waarheen gaat, yeah!

Mmm lekker vrij zijn; goed plan!

~kijk verder als je op zoek bent naar formats van posters van Pen Papier Plan om te gebruiken voor je transitieplan aan de muur. Je kunt ze downloaden voor een overzichtelijk bedrag van max een tientje >

~ kijk verder als je meer gebruik wil maken van de expertise van Pen Papier Plan, vanaf een overzichtelijk bedrag van €90,= breng ik jouw transitieplan letterlijk een stapje verder >

Geef een reactie