Ontwikkel je (eigen) plan samen met Pen Papier Plan

“Effectiviteit is een kwestie van evenwicht, de P/PM-balans. P staat voor de productie van wat je wilt, de gouden eieren. PM staat voor productiemiddel, het middel waarmee de gouden eieren worden geproduceerd: de kip”

Stephen Covey
,

* auteur van het belangrijkste businessboek van de 20 ste eeuw, zie eventueel voor meer info over het boek ” De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” het visuele boekenblog van Pen Papier Plan ~>

Pen Papier Plan

Als ik iets voor mezelf geleerd heb, in de praktijk, dan is het wel dat de balans tussen de kip (jijzelf of de organisatie) & het ei (wat jij of de organisatie voortbrengt), op orde moet zijn, mits je van mooie plannen de realiteit wilt maken. Niet alleen om meer inzicht, en daarmee positieve invloed op je eigen proces te krijgen, maar ook om dat te krijgen, in relatie met diegenen, waarmee je prettig wil samenwerken. Ook heb ik ontdekt dat het maken en uitvoeren van een innerlijk (of intern) plan, wezenlijk niet verschilt van een plan op werk, of een plan met een extern doel, waarbij het delen van inzichten en letterlijke visualisatie hiervan, het proces ten goed komt ~

< klik & ga terug, PEN PΔPIER PLΔN HΔME
1. wandel je proces verder, klik & zie direct >
2. hang je plan boven je bureau, klik & zie direct >
3. presenteer het plan, doe een dry run, klik & zie direct I>
4. vraag om feedback op het conceptplan, klik & zie direct >

1. wandel je plan letterlijk een stap verder >

Zoals zo velen, ben ik ook aan de wandel gegaan in de Corona periode. Ik heb veel met collega~ ondernemers en klanten gewandeld. Sindsdien zoek ik zelf de natuur, veel vaker actief op. Ik kom altijd met nieuwe inzichten terug en dat komt mijn creatieve proces enorm ten goede~

Van mijn gezamenlijk wandelingen heb ik teruggekregen dat ik goed kan luisteren, dat ik een verrassende kijk heb op dingen & dat ik rake vragen stel. Vragen die helpen bij het letterlijk zetten van stappen, in het plan op werk, en als persoon. Ik vind het zelf een supertoffe manier om anderen te inspireren bij hun creatieve ontwikkelproces. Een manier, die goed aansluit bij mijn andere werk met Pen Papier Plan. Ik heb daarom besloten dat ik deze vaardigheden wil inzetten, om mensen zoals jij, die werken aan mooie plannen, al wandelend te begeleiden, bij het verder brengen van hun plan.

Maar hoe ziet het wandelplan er nu precies uit?

We spreken af in Den Haag, of ik kom naar een (eenvoudig) wandelgebied in jouw buurt, en daar ga ik een uur met je wandelen. Ik ga je die rake vragen stellen, ik schenk een lekker kopje koffie of thee voor op een bankje met uitzicht Je komt er tijdens onze wandeling misschien wel achter dat je dieper wil werken aan jezelf. Ik geef géén professionele hulp. Ik deel alleen mijn kennis & vaardigheden over conceptontwikkeling, het creatieve ontwikkelproces en het zichtbaar maken van een persoonlijk~, ondernemings~ concept~ etc. plan. Na de wandeling mail ik je met eventueel visuele boekentips, die passen bij jouw plan.

Wellicht krijg je zin om, in plaats van een wandeling, eerst eens zelf boeken te gaan lezen waar je veel uit kan halen. Goed plan!

~ Neus anders lekker (gratis) rond op mijn visuele boekenblog >

2. hang je plan zichtbaar boven je bureau >

Ik kan zelf niet zonder een stukje muur waarop ik mijn planning, ideeën, doelgroep, marketing, producten, diensten etc. kwijt kan, daar komt alles bij elkaar ~

Naast overzicht heb ik zo ruimte voor nieuwe inzichten en kan ik bewuste keuzes maken als er dingen anders gaan of beter kunnen. Verder is het een “every day reminder in the face”, van het toekomstperspectief van mijn onderneming. Als dit alleen maar in mijn hoofd blijft, dan raak ik regelmatig van het pad af, of raak ik mijn doel kwijt, op zich is een verandering van plan helemaal niet erg. Het is zelfs heel waardevol om die creativiteit toe te laten voor een betere output, maar het is wel erg, als dit onbewust gebeurt. Dan creëer ik mijn eigen energie lek, ik loop in cirkels en stel mezelf steeds dezelfde vragen, en dat wil ik niet. Jij? ~>

Heb jij een stukje muur over dat helemaal van jezelf is?

Na onze wandeling krijg je een unieke handgetekende poster A1

(60 x 85 cm) van jouw plan, tot nu toe à €250,= ex.

Jouw plan wordt een visueel onderwerp waar je niet meer omheen kan, immers die poster blijft geduldig hangen. Gaandeweg komt jouw plan steeds meer in beeld en wordt inzichtelijk wat er allemaal nog nodig is om je doel te bereiken. De poster is dan ook bedoeld om al jouw nieuwe inzichten erbij te plakken, schrijven, tekenen, etc.

Je neemt jezelf serieus, je wakkert je creatieve proces aan en je blijft lekker op koers, op papier bestaat jouw plan al, jouw droom wordt werkelijkheid ~ >

Als je genoeg hebt aan alleen de wandeling, geen probleem, dan reken ik €90,= ex

< klik & ga terug, PEN PΔPIER PLΔN HΔME

3. presenteer het plan + doe een dry run I>

Je hebt een mooie presentatie gemaakt. Je bent klaar!

Of heb je graag dat Pen Papier Plan je verhaal vertaalt naar een mooie presentatie?

Je hebt eigenaarschap over de inhoud van jouw plan, maar soms is dat vreemd genoeg, nog niet voldoende om de sprankel, die jij voelt met het onderwerp, over te brengen op anderen en dat is wel wat er staat te gebeuren.

Het plan moet uit jouw hoofd, in het hoofd van alle mensen waar jij straks mee samen gaat werken aan het plan. “Wat is daarvoor nodig?”

Voel je vooral niet tekortkomen, als je de vaardigheid van het presenteren wilt aanscherpen.

Voor een goede presentatie geldt voor iederéen, juist ook iemand als Obama bv, dat je bereid zal moeten zijn om te oefenen. Dat is gewoon de moeite waard. Je wil dat jouw plan wordt opgepikt, je bent al zover gekomen, nu heb je de kans om het zo goed mogelijk de wereld in te helpen *~>

vonk die overspringt

Ik bied een prettige omgeving op het atelier van Pen Papier Plan in Den Haag, om ruim 2 uur voor jouw dry run uit te trekken €180,=  ex.

Je gaat op jouw authentieke manier, jouw plan, jouw verhaal goed neer zetten en uitdragen. Nadat je jezelf,  jouw verhaal steeds treffender hebt horen vertellen, is het nu echt onderdeel van jou geworden en heb je de ruimte bij jezelf gecreëerd, om meer te gaan doen met de reacties die je terugkrijgt. Je bent gewoon meer ontspannen, voelt je minder serieus maar weet wel wat je wil bereiken en wat daarvoor nodig is. Een mooie presentatie in beeld èn woord, blijft onderdeel van jou en werkt door, mensen weten je te waarderen èn zullen je er sneller over aanspreken. De invulling van hún deel, van jouw plan, zal soepeler lopen *~>

4. vraag om feedback op het conceptplan >

Misschien kennen we elkaar inmiddels goed, misschien nog niet… Hoe dan ook, je hebt hard gewerkt en er ligt een mooi conceptplan, waar je eerst ff lekker met iemand over zou willen sparren, vóordat je het wereldkundig gaat maken. Pen Papier Plan heeft de expertise, om concepten scherp te krijgen, in huis. Je twijfelt …

conceptplan

Op je werk, werk je wel samen met fijne collega’s, maar voel je, op de een of andere manier, niet de ruimte om je plan in dit stadium te bespreken. Je hebt ook fijne familie & vrienden, maar die zijn met zulke andere dingen bezig, dat je denkt dat je daar niet zoveel verder mee komt. Eigenlijk verlang je naar een setting zoals toen, op je opleiding; veilig, gericht op jou en met die inspirerende docent, met de juiste expertise … Ik scan gemakkelijk door geschreven stukken, over de meest uiteenlopende onderwerpen en of kan je doorverwijzen naar ondernemers, waar ik nauw mee samenwerk, als het aankomt op enkel de tekst, of iets anders waar zij beter in zijn. Ik kan scherp kijken naar de inhoudelijke tekst of een meer visuele opzet van je plan en kan me goed inleven in, afwisselend jou, als bedenker en je doelgroep, als ontvanger.

* alle info blijft tussen ons, je krijgt een eenvoudige getekende verklaring over de mail

Ook daarna kunt je me gerust appen en daarna vrij vlot bellen (of een wandeling maken) als je ergens tegenaan loopt en even wil sparren, voor €70,= / u ex.

of heb je nog andere vragen?

neem vrijblijvend contact op

penpapierplan@icloud.com
HΔME

Geef een reactie