Ik lees graag en haal veel uit boeken, die mij letterlijk meer inzichten geven. Iets wat mijn werk met Pen Papier Plan ten goede komt ~

Deze inzichten wil ik heel graag visueel met je delen, omdat ik denk dat ze het doel van jouw plan ook kunnen dienen ~

Ik heb zelf sterk de behoefte om, nieuw gelezen, info visueel te verwerken, voor meer begrip, om dingen beter te onthouden èn om iets te hebben als naslagwerk, zo ben ik dan ook op dit Pen Papier Plan visueel boekenblog gekomen, zie verder ~>

Vaak hang ik, mijn nieuwe inzichten, aan de muur , zie eventueel verder ~> 🙂

Ik lees over plannen die een relatie hebben met de producten en diensten die ik aanbied met Pen Papier Plan, zoals boeken met het onderwerp medezeggenschap & democratie, zie eventueel verder ~> + boeken over (energie) transitieplannen, zie eventueel verder ~>

Verder heb ik ontdekt dat er heel veel ongeschreven plannen bestaan, die gelukkig wel beschreven staan in boeken. Hier haal ik waardevolle inzichten uit ten aanzien van het maken van visuele (eigen/ ondernemings) plannen, zie eventueel verder ~>

deze boeken zijn ook zeker aan te raden, als je gezamenlijk aan plannen werkt binnen een organisatie, je ziet sneller welke onderliggende dynamieken soms nog meer spelen, die het proces kunnen vertragen ~

Tenslotte haal ik veel inspiratie uit boeken over de (onze) natuur. Omdat wij daar onderdeel van zijn, geeft het veel beschouwelijke inzichten over hoe gerealiseerde plannen zich manifesteren. Ze lijken zich te gedragen als alle natuurlijke processen, verkeersaderen lijken op aderen etc.

Maar ook heb ik ik via die boeken ontdekt, waar we ons als mensen, in onderscheiden: als je denkt en daarmee dus woorden toedicht aan iets, dan maak je het tot iets anders, los van de rest.

Als je een plan tot uitvoer brengt, dan stel je een creatieve daad, maar tegelijkertijd manipuleer je dan in wezen, je natuurlijke omgeving zoals die is. Ook dan maak je je menselijke ingreep tot iets fundamenteel anders van de rest, dit veroorzaakt steeds vaker een negatieve impact op die (natuurlijke) omgeving.

In mijn zoek/ kijk/ leestocht, stel ik mezelf de vraag hoe deze prachtige en soms gruwelijke, unieke menselijke eigenschappen; ons denkvermogen & onze creativiteit, die zulke mooie ideeën tot plannen, en plannen tot de realiteit weet om te zetten.

Hoe dit denken & die creativiteit, in onderlinge samenhang en samenwerking met het geheel, een positieve impact (zouden) kunnen maken.

~ dit brengt me weer terug op het verhaal, de missie & de visie

van Pen Papier Plan, ~

dit is om mooie, nieuwe, betere plannen te doen slagen. Pen Papier Plan wil daarom de verbeeldingskracht, die alle betrokkenen in zich hebben, aanspreken, door geschreven plannen, ook visueel te ontwikkelen, communiceren & presenteren. Verbeeldingskracht helpt (over en weer) om mooie plannen te bedenken, eerst individueel in woorden te vatten & gezamenlijk voor elkaar te krijgen. Pen Papier Plan reikt daarom (gratis) visuals aan, aan een (organisatie)brede doelgroep. ~ (~ zie eventueel de homepage >)

gezamenlijk zoek ik in deze boeken dus in nog veel bredere zin

Ik hoop dat jij, net als bij een geschreven boekenblog, door mijn visuele boekenblog, zin krijgt om boeken te gaan lezen, die je nog niet kent, zie verder ~>

Om jou ook de mogelijkheid te geven op meer begrijp, betere herinnering van de gelezen stof èn het kunnen beschikken over naslagwerk, bied ik het volgende aan:

Van elk visueel behandeld boek, kan je (gratis) de poster downloaden voor aan jouw muur, je krijgt dan ook regelmatig visuele boekenblogs van Pen Papier Plan via de mail, je kunt je altijd weer uitschrijven, zie dus eventueel alvast verder ~>

Ik haal met Pen Papier Plan, die dingen uit boeken, die ik van belang vind om te delen, uiteraard blijkt de visie van Pen Papier Plan hieruit, zie eventueel verder ~>

Soms kom ik met Pen Papier Plan op letterlijk een visueel overzicht van het gehele verhaal, dat inzichtelijk maakt, hoe het concept werkt, 🙂 ~

Ik nodig je uit om van mijn Pen Papier Plan visuele boekenblog, samen een boekenclub te maken. Ik ben benieuwd naar jouw inzichten. Misschien voel jij je wel vrij genoeg om ze hier te delen & die van anderen te ontmoeten, geef dan je reactie onderaan deze pagina ~>

Schrijf je een eigen boek? En wil je een visualisatie laten maken door Pen Papier Plan? Dat kan.

~ zie dan eerst nog verder >

Schrijf jij dus aan een boek waarin je een alternatief plan beschrijft, of een systematiek; zoals ik het benoem:”het PLAN achter het plan” (wel de samenhang niet een complot) GAAF!

Misschien is een visuele boekpromotie door Pen Papier Plan dan wel iets voor jou. Va €525,= ex, lees ik jouw script of uitgegeven boek en teken een visual van de essentie.

Ik visualiseer díe stukken uit jouw boek, die er voor mij uitspringen. De visual is eigenlijk een kruising tussen een recensie, list of highlights, een visuele samenvatting èn een promotie.

Je krijgt een gratis plekje tussen al mijn andere PLAN Boek in beelden op mijn visuele boekenblog met de daarbij behorende post over jouw boek op LinkedIn, ~ klik en zie verder~

nog andere vragen?

neem dan vrijblijvend contact op

penpapierplan@icloud.com

klik hier voor regelmatige input van het Pen Papier Plan visuele boeken blog, via de mail ~>


David van Reybrouck; Tegen verkiezingen

David van Reybrouck, Tegen Verkiezingen
klik voor een grotere weergave ~>

klik voor meer visualisaties van democratie & medezeggenschap binnen organisaties ~ >

klik hier om de (gratis) poster te downloaden & voor regelmatige input van het Pen Papier Plan visuele boeken blog, via de mail ~>
nog andere vragen?
neem dan vrijblijvend contact op
penpapierplan@icloud.com

HΔME

Geef een reactie