jaarplan verslag feiten cijfers info uitleg slogan visie toekomstscenario


Het is belangrijk dat iedereen binnen de organisatie goed oog heeft en houdt voor de ontwikkelingen organisatiebreed. Getekend beeld zorgt voor herkenning en is leuk. Een PDF van een jaarverslag kan bijvoorbeeld helpen om heel gericht op een eigen gekozen moment die informatie tot zich te nemen, die op dat moment nuttig is. Een voorblad met een totaalbeeld geeft in éen oogopslag globaal de inhoud weer. Een klik op een onderwerp, brengt de lezer verder naar tekst en uitleg. Voor nog meer verdieping kan een PDF ook doorlinken naar externe informatie.

Voor sommige veranderingen binnen de organisatie is het fijn om bij elkaar te komen. Niets is mooier dan een goed verhaal. Nouja, bijna niets …
Voor de gezamenlijke stip op de horizon werkt het nog beter als de doelstelling met het ~ waarom waarheen > daarnaast ook nog VISUEEL gemaakt wordt. Daarmee blijft de boodschap op het netvlies hangen. Het beeld geeft richting en maakt de samenwerking soepel. Voor presentaties werk ik graag in Prezi. Dit is een presentatieprogramma dat de mogelijk biedt om uit te zoomen naar het totaalplaatje en in te zoomen voor extra uitleg en verdieping. Het concept wordt zo herhaald en beklijft.

II I>


Na zo’ n bijeenkomst, waar iedereen blij van wordt, elkaar kan vinden en zin krijgt om aan de slag te gaan, is het fijn als deze intrinsieke motivatie en bereidheid om samen te werken blijvend is. Daarbij helpen “visuele reminders”. U kunt bijvoorbeeld beelden uit de presentatie op posters in de werkruimte terug laten komen of op intranet. Ook kunt u nu gezamenlijk de boodschap breder uitdragen en een groter publiek bereiken. U kunt de prezi verwerken in een animatie voor intern en extern gebruik.


 

 

<I  II  I>


> Geïnteresseerd?
pakuwpen@xs4all.nl
HΔME